Direct bovenaan in Google met SEA

Direct bovenaan in de resultatenpagina van Google en Bing op relevante zoekopdrachten? Meer relevante bezoekers naar jouw website genereren? Start vandaag nog met met het adverteren in Google en Bing via Search Engine Advertising, oftewel SEA. Ascend Online helpt je graag bij een duurzame SEA strategie voor optimale vindbaarheid, op zowel kort als langer termijn. Benieuwd naar het belang van SEA en op welke manier Ascend Online jouw organisatie kan helpen?

Wat is SEA?

Search Engine Advertising (SEA) is een belangrijk kanaal in de marketingmix en staat bekend als een resultaat gedreven manier van adverteren, met als doel meer relevante bezoekers naar jouw website te leiden. Adverteren in zoekmachines als Google en Bing doe je door slim te bieden op advertentieruimte in deze zoekmachines op basis van zoekwoorden. De advertenties worden vervolgens direct bovenaan de zoekresultatenpagina van de zoekmachine weergegeven, boven de zogenaamde organische zoekresultaten (SEO). Door middel van de juiste biedstrategieën, een zeer nauwkeurige targeting van de doelgroepen en het aanbieden van de juiste advertenties op het juiste moment kun je met SEA zeer effectief de (potentiële) doelgroep bereiken.

Het belang van SEA

Zoekmachines worden door (potentiële) klanten gebruikt voor het vinden en vergelijken van informatie, producten en diensten. Met SEA kun je met de betaalde advertenties gericht inspelen op deze zoekvragen die voor jouw organisatie relevant zijn. Vanwege de zeer nauwkeurige targeting-mogelijkheden binnen SEA kun je namelijk de juiste doelgroep, op het juiste moment, op de juiste plaats en met de juiste boodschap bereiken en antwoord geven op hun specifieke zoekvraag. De enorme hoeveelheid data over het online zoekgedrag van de doelgroep heeft marketeers door de jaren heen nog meer de mogelijkheid gegeven om gerichter en relevanter te adverteren. Deze data in combinatie met slimme technologische innovaties maakt SEA een zeer effectief kanaal om meer relevante bezoekers te genereren.

Onze SEA aanpak

Omdat zoekmachines vaak een belangrijk onderdeel zijn van de customer journey van jouw doelgroep is het aanbieden van de juiste advertentie op het juiste moment en aan de juiste bezoeker van belang.  Met ons data-gedreven SEA aanpak helpt onze specialist jou bij het bereiken van jouw (potentiële) klanten.

We voeren aan de hand van de doelstellingen van jouw bedrijf een nulmeting uit naar de huidige accountstructuur van campagnes, de zoekmachine-performance, biedingen, advertentie kwaliteit en de potentie van conversies. Bovendien brengen we het zoekgedrag en de digitale klantreis van de doelgroep uitgebreid in kaart.

Ascend Online kijkt samen met jou vanuit de (digitale) bedrijfsdoelstellingen naar de KPI’s en de rol van SEA in de online marketingstrategie.

We rollen vervolgens een uitgebreide SEA strategie uit en zorgen ervoor dat belangrijke elementen op jouw website meetbaar gemaakt worden. Denk hierbij aan aankopen, leadformulieren, contactformulieren, telefoongesprekken, etc. Op deze manier zijn we voorbereid om de resultaten van de SEA campagnes in te zien.

Op basis van het plan van aanpak, afgestemd op jouw doelstellingen, doelgroep en budget, bouwen we de SEA campagnes op voor optimaal resultaat. Met de combinatie van ervaring en geautomatiseerde tooling haalt Ascend Online de beste resultaten uit jouw marketingbudget.

Vervolgens analyseren we de prestaties van de SEA campagnes en optimaliseren we de campagnes op basis van deze data. Zo waarborgt Ascend Online dat je het maximale haalt uit jouw marketingbudget. We rapporteren frequent zodat jij op de hoogte blijft van de resultaten en welke werkzaamheden wij verrichten om het meeste rendement uit jouw SEA campagnes te behalen.

Waarom Ascend Online kiezen als jouw SEA partner?

  • Data gedreven SEA strategie
  • Automatisering van werkzaamheden
  • Duurzaam & maximaal resultaat
  • +7 jaar ervaring in verschillende branches
  • Snel schakelen met de specialist